Recept meseca: regratova solata s šunko
Kvalitetna sestavina je pomemben del priprave vrhunskega obroka in tudi polnega okusa … in kaj je lahko še bolj polnega okusa kot slasten steak v kombinaciji z eksplozivnimi tartufi? Sledite tokratnemu enostavnemu receptu in si prikuhajte pravo gurmansko pojedino …
Sestavine:
- tartufovo maslo
- sveži tartufi po želji
- steak konjskega hrbta
- sol
- poper
Hrbet zarežite po sredini in z rezom ustvarite majhen žepek. Vzemite tartufovo maslo, ga nastrgajte (če ga boste predčasno vzeli iz hladilnika bo ta postopek enostavnejši) ter ga vstavite v žepek.
Izberite primerno ponev in jo segrejte. Nanjo prilijte nekaj oljčnega olja. Zrezek s strajo z žepkom pritisnite na ponev, da se zapre. Na vsaki strani ga pecite 4 minute, da je pečen “medium”. Rdeče meso je namreč najbolj okusno kadar je v sredini še sočno!
Zrezek servirajte na krožniku, po želji po vrhu potresite nekaj naribanih tartufov ter tartufovega masla. Pa priloga? Enostavno bo najbolje – zrezek lahko položite direktno na krožnik, ali pa dodajte še rukolo. Na električnem žaru popecite bel kruh … in uživajte.





