Recept meseca: konjski hrbet s tartufovim maslom
Za hladen novembrski vikend si pripravite tole super pojedino – pravih mesojedcev zagotovo ne bo pustila lačnih! Z vami tokrat delimo recept za klasična nadevana svinjska rebrca, ampak z eno posebno nadgradnjo. Napolnite jih z okusno žrebičkovo slanino …
Kaj potrebujete?
- 1,5 kg svinjskih rebrc – del, ki je brez kosti
- 250 g suhih žemelj
- 100 g žrebičkove slanine
- 2 jajci
- manjša čebula
- peteršilj
- sol in poper po okusu
- kumina,
- kurkuma
- Česen
V rebrca naredimo žepek za nadev (v kolikor tega niste vešči, naj vam to naredi mesar) ter jih začinimo z soljo, poprom, česnom in mleto kumino. Na kocke narezane žemlje namočimo v mleko in dodamo 2 celi jajci. Čebulo na drobno sesekljamo, ravno tako prekajeno žrebičkovo slanino ter oboje prepražimo in dodamo v maso za nadev. Peteršilj drobno sesekljamo in dodamo v maso za nadev ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še sol in poper po okusu. S premešano maso napolnimo rebrca – s pomočjo brizgalke, lahko pa tudi z roko.
Nadevana rebrca na koncu prebodemo z nabodali in povežemo s kuharsko vrvico, da nam med pečenjem nadev ne uhaja ven. Pečemo 30 minut na 150 stopinj Celzija, nato pa še 1 uro na 180 stopinj Celzija, po potrebi zalivamo z lastnim sokom ali juho, 10 minut pred koncem dodamo na vrh žlico masla. Med peko mesa ni potrebno obračati.
Po tem času bodo rebrca zlato rjavo in hrustljavo zapečena. Nam pa ostane le še odstranitev kuharske vrvice in nabodal ter uživanje za jedilno mizo;)





