Recept meseca: regratova solata s šunko

Ste za praznike združili prijetno z okusnim?:) V družbi družine ali pa prijateljev sedeli za velikonočno pojedino – debatirali, se smejali in uživali v okusih?

No, če vam je slučajno v hladilniku ostal kos šunke, v košari pa pozabljeni pirhi, vas bo tale recept zelo razveselil – enostavna regratova solata s krompirjem in šunko.

Sestavine:

– regrat
– kuhan krompir
– žrebičkova šunka
– trdo kuhano jajce
– bučno olje
– sol
– poper
– kis

Regrat dobro operemo, ga malce osušimo ter damo v skledo za solato oziroma v posodo, kjer bomo regrat pripravili. K regratu dodamo še topel krompir, bučno olje, kis, sol in poper, dobro premešamo in dodamo narezano jajce.

Na ognju segrejemo ponev ter vlijemo malce oljčnega olja, nato dodamo še žrebičkovo šunko. Šunko dobro popečemo in jo še toplo potresemo po regratu.

Malce drugačen recept

Če pa želimo vse skupaj narediti malce drugače, pa nam regrata na začetku ni potrebno začiniti, ampak nanj položimo le narezano jajce, popečemo slanino in jo potresemo po regratu. V maščobo, ki je ostala dodamo žlico medu, malce jabolčnega ali vinskega kisa, krompir, sol in poper. Vse skupaj pustimo, da zavre in nato to vročo omako prelijemo čez regrat.

Regratova solata s šunko

 

 

 

 

LOGO-EKSR