Recept meseca: konjski hrbet s tartufovim maslom

Kvalitetna sestavina je pomemben del priprave vrhunskega obroka in tudi polnega okusa … in kaj je lahko še bolj polnega okusa kot slasten steak v kombinaciji z eksplozivnimi tartufi? Sledite tokratnemu enostavnemu receptu in si prikuhajte pravo gurmansko pojedino …

Sestavine:
– tartufovo maslo
– sveži tartufi po želji
– steak konjskega hrbta
– sol
– poper

Hrbet zarežite po sredini in z rezom ustvarite majhen žepek. Vzemite tartufovo maslo, ga nastrgajte (če ga boste predčasno vzeli iz hladilnika bo ta postopek enostavnejši) ter ga vstavite v žepek.

Izberite primerno ponev in jo segrejte. Nanjo prilijte nekaj oljčnega olja. Zrezek s strajo z žepkom pritisnite na ponev, da se zapre. Na vsaki strani ga pecite 4 minute, da je pečen “medium”. Rdeče meso je namreč najbolj okusno kadar je v sredini še sočno!

Zrezek servirajte na krožniku, po želji po vrhu potresite nekaj naribanih tartufov ter tartufovega masla. Pa priloga? Enostavno bo najbolje – zrezek lahko položite direktno na krožnik, ali pa dodajte še rukolo. Na električnem žaru popecite bel kruh … in uživajte.

Ne spreglejte pa še vedno trajajoče akcije “Tartufi steak paket”!
Žrebičkov steak (stegno) + tartufovo maslo = 10% popust!

Zrezek s tartufovim maslom