Recept – konjski biftek

Konjski biftek

biftek
Pripravite si konjski ali žrebičkov biftek.
Za 4 osebe
Sestavine recepta

pljučni file ali konjsko stegno – 80 dag
1 žlička gorčice
1 žlička paradižnika
5 kom. slanih inčunov
½ žličke česna, ½ žličke paprike v prahu, ½ žlice pražene čebule,
1 žlica majoneze
8 malih kaper
1 sesekljana žlica kislih kumaric
sol, poper, tabasko in worchester omako (po okusu)

Priprava

Meso zelo drobno zmiksate, dodate tudi limonin sok, ki ubije ostrino česna (česen dobi tudi lepo barvo). V veliko pomoč vam bo multipraktik v katerem lahko dobro zmešate sestavine. Ime prihaja od Tatarov, ki so pod svojim sedlom med jezdenjem mehčali kose konjskega mesa. Konjsko meso je treba na splošno soliti malo bolj je pa bolj sočno in manj vlakninasto.