O nas

O nas – družina in tradicija

V Mesarstvu Krušič d.o.o. smo ponosni na našo dolgoletno tradicijo, ki izvira iz začetkov prejšnjega stoletja. Če ne bi bilo Matevža Krušiča, Slovenci sploh ne bi vedeli, kako dobro in zdravo je konjsko meso in kakšne delikatese je mogoče iz njega napraviti.

moja-celiakija-Mesarstvo-Krusic-tradicija

Tradicija

V letih, ki so za nami, smo prejeli priznanja za kakovost, od katerih nam največ pomeni podeljeni zlati znak kakovosti Slovenske kvalitete. Bistvo Mesarstva Krušič je zaupanje kupcev na podlagi kvalitetnih izdelkov.

Naši mesarji svoj delovni dan začnejo že ob 5. uri zjutraj, zato da so za naše kupce hrenovke in mesni sir pripravljeni že ob 8ih zjutraj.

krusic (4 of 11)

Včasih se je iz vitrin mesarije kadilo od svežih izdelkov, danes pa morajo zaradi novih predpisov mesnine biti ohlajene v vitrini, vendar to ne pomeni, da so manj sveže.

Dolgoročni cilji podjetja je ostati na vodilnem mestu na področju predelave konjskega mesa v Sloveniji, razvijati nove izdelke, namenjene širšemu krogu potrošnikov, in obdržati domače dobavitelje (kmete).

10845639_820680521346724_8589205287418029791_o (1)

Zgodovina podjetja

Ime Mesarstva Krušič se pojavi leta 1906, ko je Matevž Krušič v Zeleni jami v Mostah odprl prvo klasično mesnico.

prenos

Od leta 1966 je mesnico vodil oče Ivo Krušič, leta 1977 pa jo je predal svojemu sinu Matevžu Krušiču. Ta se je po šestih letih dela v Nemčiji vrnil in zaprosil za obrt, a mu je tedanja oblast dovolila obratovanje samo pod pogojem, da se preusmeri v predelavo konjskega mesa, ki je v tistih časih veljalo za manj vredno.

Sčasoma je konjsko meso postalo vedno bolj cenjeno in tudi priporočeno kot zdravo, zato se je trend porabe začel vztrajno zviševati.

Matevž in Terezija sta leta 1994 ustanovila Mesarstvo Krušič d.o.o. Leta 1998 so aktivno vlogo v podjetju prevzele hčerke.

Od leta 2000 dalje, po izgubi očeta Matevža, je podjetje prevzela hčerka Tadeja, katerega še sedaj uspešno vodi. Sedež podjetja je na Bezenškovi ulici 11 v Ljubljani, kjer se nahaja proizvodni obrat, trgovina in gostilna.

LOGO-EKSR