Recept meseca: žrebičkova čebulna bržola

Običajno je prav klasična jed tista, ki nas najbolj razveseli. Ena od teh jedi je tudi čebulna bržola – tokrat jo pripravite iz zdravega žrebičkovega mesa …

Za 2 osebi potrebujemo:
–  dva  zrezka žrebičkove bržole (debelina 1,5cm)
– 1  čebula
– 2 stroka česna
– 3 dcl jušne osnove ali vode
– 1 čajno žličko paradižnikove mezge ali 2 veliki žlici pelatov (po želji)
– kisla smetana (po želji)
– moka
– sol
– poper

Žrebičkovo bržolo na obeh straneh posolimo in popramo ter jo na eni pomažemo še s strtim česnom in poprašimo z gladko moko. Zrezke položimo v močno segreto olje – namazano stran obrnemo navzgor. Ko se začne meso solziti ga obrnemo in pečemo še 3 minute ter ga nato odmaknemo z ognja. V drugi ponvi popražimo na tanko narezano čebulo. Meso položimo na krožnik, prekrijemo z aluminijasto folijo in damo v že segreto pećico na 100 stopinj Celzija.

‘Ostankom’ v ponvi dodamo žlico olivnega olja ali košček masla, dodamo popraženo čebulo, poprašimo še z eno čajno žličko moke. Ko osnova porjavi, jo zalijemo z 2 dcl jušne osnove in kuhamo vsaj 5 minut. Paradižnikovo mezgo oz. pelate dodamo po želji.

Po 5 minutah kuhanja dodamo še meso iz pečice in na rahlem ognju kuhamo še 30 minut. Na koncu lahko čebulni bržoli dodamo še žlico kisle smetane.

Pa postrežba? Najraje kar z širokimi rezanci, okusna pa bo tudi s kruhom ali kuhanim krompirjem.

NE SPREGLEJTE! Do konca meseca februarja vam na žrebičkovo bržolo nudimo 10% popust.