Sveže meso
Leta izkušenj so nas naučila, da sveže meso obvezno zorimo v hladilnicah najmanj teden dni, da se meso uleži in pridobi na mehkobi.
Meso je sortirano glede na kvaliteto. Največja razlika med kosi je v tem, ali gre za del iz notranje strani ali zunanje. Notranji deli so vedno mehkejši.
V naši ponudbi svežega mesa lahko najdete:
-notranje stegno (zrezki na vse načine)
-zunanje stegno (zrezki)
-notranji bočnik (golaž, pečenka)
-zunanji bočnik (golaž)
-bržola (zrezki ali pečenka)
-vratovina (golaž ali pečenje)
-pleče (pečenka ali golaž)
-hrbet (zrezki, pečenje po angleško)
-pljučna (zrezki)
-rebra (pečenka ali juha)
-sveža jetrca
-lička zunanja (golaž)
-lička notranja (pečenje ali golaž)