Mesarija Krušič

mesarijatea (1)

Ponudba svežih mesnin
V družinskem podjetju Mesarstvo Krušič ohranjamo tradicijo dobre in zdrave prehrane. Mesarstvo Krušič ima skrivno recepturo, ki je v družini že od začetka.

Konjsko meso vsebuje največ biološko visoko vrednih beljakovin in izredno nizek delež maščob v primerjavi z ostalimi vrstami mesa.

Izdelujemo vse vrste izdelkov, od paštet do suhih izdelkov, pri čemer pa velja omeniti, da strmo narašča poraba svežega mesa. Surovine so izključno slovenskega izvora, po večini iz kmetij iz dolenjske in primorske. V proizvodnji uporabljamo naravne začimbe, ki jih uvažamo iz mlina v Avstriji.

Naši proizvodi so narejeni izključno na osnovi starih klasičnih receptov, ki temeljijo na pripravi brez umetnih dodatkov in barvil. Ne uporabljamo nobenih sojinih dodatkov, zato naši izdelki ustrezajo tudi ljudem z različnimi alergijami in boleznimi (celiakija, sladkorna bolezen …).

Leta izkušenj so nas naučila, da sveže meso obvezno zorimo v hladilnicah najmanj teden dni, da se uleži in pridobi na mehkobi. Meso je sortirano glede na kvaliteto. Največja razlika med kosi je v tem, ali gre za del iz notranje strani ali za del z zunanje strani. Notranji deli so vedno mehkejši.

S stališča hranilne vrednosti predstavlja konjsko meso gotovo izjemo med ostalimi vrstami mesa, ki se uporabljajo pri nas, saj vsebuje največ biološko visoko vrednih beljakovin in izredno nizek delež maščob. Prav zaradi nizkega deleža maščob v mesu je kalorična vrednost konjskega mesa toliko manjša od ostalih vrst domačih živali.

Več o konjskem mesu

LOGO-EKSR